Annehver søndag baker jeg kjeks (og annenhver søndag er det boller på menyen).
Denne søndagen ble det biscotti.
Disse er SUPER enkle og absolutt helt himmelske sammen med en kopp latte.

Denne oppskriften gir rundt 30 kaker.* 225g mykt smør*140 g sukker* Finrevet skall av en sitron* 1 eggeplomme, lettvispet* 2 ts brandy eller konjakk (eller 3 ts sterk kaffe for en mer "barnevennlig" versjon)* 280 g hvetemel* 85 g pistasjemandler* en klype salt* melis til å strø over kakene
1.) Ha smør, sukker og sitronskall i en bolle, og rør det hvitt med en tresleiv eller en elektrisk håndmikser. Pisk inn eggeplomme og brandy. Sikt mel, pistasjemandler og en klype salt ned i bollen, og rør godt sammen. Form deigen til en kubbe, ca. 6cm i diameter. Flat den lett, pakk den i plastfolie, og legg den i kjøleskapet i 30-60 minutter.
2.) Forvarm stekeovnen til 190grader. Kle to bakeplater med bakepapir.
3.) Ta deigen ut av plasten, og skjær den i litt skrå og 1/2 cm tykke skiver med en skarp, sagtagget kniv. Legg dem i god avstand fra hverandre på bakeplatene.
4.) Stek kakene midt i ovnen i 10 minutter, til de er gylne. La dem hvile på bakeplaten i ca 5-10 minutter, så de kjølner litt. Sikt melis over kakene. Bruk en stekespade til å flytte dem over på en rist, og la dem bli helt avkjølt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar