Jeg har alltid hatt et enormt søtbehov (noe jeg tror de fleste av oss har), men etter fødselen har det blitt helt ekstremt! Mens jeg var gravid følte jeg ikke så stort sug etter det søte og bikket heller mot det sunne fordi jeg blant annet ikke ville legge på meg altfor mye (gikk likevel opp sunne 15kilo) og jeg ville gi babyen den beste næringen:)
Men nå er det som om kroppen er helt uuuuutsultet for sukker, satt bare for noen timer siden og gomlet på en sånn halvkilos marsipanrull...herregud!
Og kjæresten måtte nå ut og kjøpe sjokolade til meg.
Jeg har 5kilo igjen å gå ned, men fortsetter det slik som nå så er det mest sannsynlig at jeg heller legger på meg 5kilo til. Ikke rart at ungen legger på seg 300gram i uken, jeg forer henne jo med fløte:P
Derfor, med tanke på en lett sommer, ble jeg sååååå glad da jeg kom over denne oppskriften på jordbæris:D
(Dette er ikke mine bilder, de er hentet fra blogginnlegget jordbærispinner hos Marias salt og søtt)
Du trenger:
(ca 6 ispinner)
275 g jordbær
3 ss gresk eller tyrkisk yoghurt (den tykke varianten)
2-3 ss honning eller Agave sirup (hvis du har skikkelig søte jordbær kan dette utelates)
ispinner
ispinne-former eller små kopper (f.eks små yoghurtbegere)
plastfolie
(ca 6 ispinner)
275 g jordbær
3 ss gresk eller tyrkisk yoghurt (den tykke varianten)
2-3 ss honning eller Agave sirup (hvis du har skikkelig søte jordbær kan dette utelates)
ispinner
ispinne-former eller små kopper (f.eks små yoghurtbegere)
plastfolie
Ha jordbærene i en food processor...
Kjør motoren på food processoren til jordbærene er helt most, ha deretter i yoghurt og evt honning/sirup og kjør noen sekunder til
Hvis du helst vil unngå frøene fra jordbærene, press blandingen gjennom en sil før du har dem over i en mugge el.l. Fordel mellom is-formene:
Ha over litt plastfolie, bruk en skarp kniv og skjær små åpninger til hver ispinne. Stikk deretter ispinnene ned gjennom plasten, og nesten til bunnen av formen:
Sett i fryseren i minimum 6 timer, eller over natten. Dypp formene i varmt vann noen sekunder, så kan isen lett tas ut og nytes :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar